Hoe ga ik te werk?
Door middel van een kort introductiegesprek met de eigenaar of trainer van het paard kijken we naar de achtergrond van het paard. Denk hierbij aan trainingsmethode, wedstrijd niveau, ambities en uitingen van spierproblemen. Daarna bekijk ik het paard op stand waarbij ik let op de bouw van het paard, stand van de benen en de bespiering. Om een goed beeld te krijgen wil ik het paard graag zien bewegen aan de hand en/of longeerlijn. Daarbij let ik onder andere op takt, regelmaat, lossigheid en balans. Ik voel door middel van palpatie waar het spierweefsel anders voelt, warmteverschil vertoond of een pijnlijke reactie geeft.
Bij het voelen van spanning, behandel ik met Myofasciale technieken om de spierspanning af te laten vloeien, zodat de spieren weer beter kunnen functioneren, afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en het paard soepeler kan bewegen. Door tijdens de behandeling rekening te houden met de samenwerking van verschillende spierketens heeft de behandeling een goed effect op het gehele paardenlichaam.
Als nabehandeling maak ik gebruik van verschillende technieken om het paard te ondersteunen door middel van massage, positional release, stretchen en taping.
Voorwaarden:
Het paard moet schoon en droog zijn. Tot 3 uur voor de behandeling mag het paard niet getraind worden. De behandeling duurt ongeveer één tot anderhalf uur. De eigenaar is verantwoordelijk voor een geschikte behandellocatie en eventuele assistentie. Houd er rekening mee dat het paard 2 dagen niet gereden mag worden. Na de behandeling bespreken we het vervolg met de eigenaar.
Algemene voorwaarden zijn van toepassing.